کاهش دید بعد از بلفاروپلاستی
عورارض عمل بلفاروپلاستی
کاهش دید بعد از بلفاروپلاستی پلک بالا
کاهش دید بعد از بلفاروپلاستی پلک فوقانی
عوارض عمل بلفاروپلاستی پلک فوقانی
کاهش دید بعد از بلفاروپلاستی ، به علل مختلفی میتواند باشد.
علل کاهش دید بعد از بلفاروپلاستی ، میتواند به عللی ساده و گذرا باشد یا به عللی بسیار مهم باشد که در صورتیکه به سرعت تحت کنترل و درمان قرار نگیرد ، میتواند عوارض بد و وحشتناکی به دنبال داشته باشد.
سندرم کمپارتمنت حدقه چشم ( orbital compartment syndrome ) ، یکی از علل مهم کاهش دید در بیمارانی است که تحت جراحی بلفاروپلاستی قرار گرفته اند.
این عارضه وقتی به وجود می آید که فشار داخل حدقه چشم افزایش پیدا کند.
در صورتی که فشار داخل حدقه چشم بالا برود به علت اینکه برروی شریان چشم و عصب چشم فشار می آورد ، میتواند باعث کاهش دید بشود. در صورتی که درمان به موقع انجام نشود ، کاهش دید غیر قابل برگشت است.
پارگی چشم ، یکی دیگر از علل کاهش دید بعد از بلفاروپلاستی میباشد ، پارگی چشم در حین جراحی بلفاروپلاستی پلک بالا در هر کدام از مراحل عمل جراحی بلفاروپلاستی پلک فوقانی ممکن است ایجاد شود.
در صورتیکه پارگی چشم در حین جراحی بلفاروپلاستی رخ بدهد ، باید سریعا توسط چشم پزشک درمان شود ، وگرنه میتواند باعث کاهش دید دائمی در بیمار شود.
استفاده از محافظ چشم دز حین جراحی بلفاروپلاستی پلک فوقانی ، مانع از صدمه به چشم در حین جراحی بلفاروپلاستی میشود.
در صورتیکه هر گونه شک در پارگی یا ایجاد سوراخ در چشم وجود داشته باشد ، معاینه دقیق توسط چشم پزشک نیاز اورژانسی دارد.
خراش روی قرنیه چشم ،از علل شایع کاهش دید بعد از بلفاروپلاستی پلکهای فوقانی می باشد.
خراش بر روی قرنیه میتواند ناشی از برخورد وسایل جراحی یا مواد شیمیایی از جمله بتادین بر روی چشم باشد.
بیماری که مبتلا به خراش قرنیه باشد از درد چشم و احساس ناراحتی در هنگام پلک زدن شکایت دارد.
در صورتیکه خراش بر روی قرنیه به خوبی تحت درمان قرارنگیرد ، میتواند منجر به زخم قرنیه شود ، که در نهایت باعث کاهش دید شود.
خراش قرنیه ،در اغلب موارد به سرعت به طور خودبخود بهبود می یابد. در صورت ایجاد خراش قرنیه ، بیمار باید توسط چشم پزشک تحت معاینه قرار بگیرد تا هرچه سریعتر بهبود یابد و به سمت زخم قرنیه پیشرفت نکند.
یکی دیگر از عوامل شایع کاهش دید در بیمارانی که تحت جراحی بلفاروپلاستی پلک فوقانی قرار میگیرند ، استفاده از پمادهای موضعی میباشد ، در صورتیکه پمادهای موضعی در طول روز استفاده شود ، ممکن است به داخل چشم برود و کاهش موقتی دید بدهد ، در این موارد با استفاده از قطره های اشک مصنوعی دید بهبود می یابد.
لازم به ذکر است ، که تمام مواردی که باعث کاهش دائمی دید بعد از بلفاروپلاستی میشوند ، بسیار نادر میباشند ، و در صورتیکه توسط یک چشم پزشک به سرعت درمان شوند ، قابل برگشت میباشند.
تهیه و تنظیم : دکتر کیوان خسروی فرد ، جراح و متخصص چشم پزشکی و فوق تخصص پلاستیک چشم