شرح حال گرفتن از بیمار چشمی
اصول شرح حال گرفتن در چشم پزشکی کاملا مشابه نحوه شرح حال گرفتن در رشته داخلی می باشد. در ابتدا (General Appearance) و نحوه راه رفتن و وارد شدن به اتاق معاینه توجه شود. نحوه راه رفتن بیمار مشخص کننده بسیاری از موارد است. به طور مثال آیا بیمار می تواند بدون کمک افراد دیگر راه برود و یا کاهش دید آنقدر شدید می باشد که نیازمند کمک دیگران است.
در بیماران با گلوکوم پیشرفته دوطرفه، به طور واضح فرد در انجام کارهای خود ناتوان می باشد در حالی که در یک بیمار با کاتاراکت دوطرفه و پیشرفته افت دید به حدی که به ناتوانی بیمار بی انجامد غالبا مشاهده نمی شود. وضعیت عمومی بیمار نیز بازگوکننده مسائل متعددی است. به طور مثال فردی که به سطح اجتماعی – اقتصادی پائین جامعه تعلق دارد امکان اینکه در معاینات پیگیری مرتب شرکت کند و یا اینکه به طور منظم از داروهای خود استفاده کند کم است. اگر چنین بیماری مبتلا به گلوکوم پیشرفته باشد تصمیم به انجام عمل جراحی زودتر باید اخذ شود.
اطلاع از مشخصات عمومی فرد مانند سن، نژاد، محل سکونت و شغل از اهمیت بسزایی برخوردار است. شغل افراد نیز آنها را در معرض برخی از بیماری های چشمی قرار می دهد. مثلا فرد تراشکار و آهنگر در صورت عدم استفاده از عینک محافظ حین کارکردن در معرض آسیب های اجسام فلزی پرتاب شونده و پارگی کره چشم می باشد. شیشه گران باسابقه طولانی کار در مجاورت کوره به علت قرار گرفتن در معرضں اشعه مادون قرمز (Infrared) ممکن است دچار سندرم اکسفولیاسیون شوند. افراد حساس با مشاغلی پر اضطراب ممکن است مبتلا به جداشدگی شبکیه و کوروئید در محل ماکولا در اثر (Central Serous Chorio Retinopathy) شوند.
مرحله بعد بررسی سابقه بیماری های داخلی مانند دیابت و فشار خون بالا و مصرف داروهای مختلف، سابقه اعمال جراحی سابقه خانوادگی از نظر ابتلا به بیماری های توارثی بویژه گلوکوم، آب مروارید مادرزادی و قوز قرنیه می باشد.